Sla navigatie over

Open Vld start met derde liberale talentenacademie

Voor het derde jaar op rij gaat Open Vld met beloftevolle jongeren aan de slag in hun liberale talentenacademie ‘Gangmakers’. Een jaar lang worden ze ondergedompeld in de wereld van de politiek. “We geven mensen met vernieuwende ideeën voor het liberalisme de kans om zich te ontwikkelen. Onder begeleiding van topcoaches volgen ze opleidingen, breiden ze hun netwerk uit en groeien ze uit tot echte Gangmakers in onze samenleving”, zegt voorzitter Tom Ongena. 

We mogen dit jaar negen Gangmakers verwelkomen. Ze werden door onafhankelijke coaches geselecteerd nadat ze één voor één een uitgebreide selectieprocedure doorliepen. Het is een diverse groep, met onder meer een advocaat en de jongste schepen van het land, maar ook heel wat mensen die nog niet politiek actief zijn. 

Ook onder voorzitter Tom Ongena wordt de talentenacademie verdergezet. "We brengen talentvolle mensen met diverse maatschappelijke en professionele achtergronden samen", zegt Ongena. "Het is belangrijk om in te zetten op nieuw, fris talent: zij verruimen onze blik op de toekomst en geven ons nieuwe perspectieven." 

Doorheen het jaar neemt Open Vld de deelnemers mee op sleeptouw tijdens workshops rond onder meer communicatie, politieke werking en onderhandelingen. Verder staan er ook praktijksessies op het programma en een aantal werkbezoeken.

Nieuwe, muzikale coach

Dit jaar voegen we een opvallende nieuwkomer toe aan ons arsenaal coaches dat de toekomstige Gangmakers begeleidt. Bob Savenberg is bekend als manager van diverse artiesten en tv-figuren. Hij is reeds 35 jaar actief in de entertainmentwereld, als manager maar ook als muzikant, componist en producer. Hij is de stichter van de Vlaamse popgroep Clouseau en wordt regelmatig ingehuurd als consultant. Daarnaast is hij reeds zes jaar actief in de politiek, als eerste opvolger in het Vlaams parlement en afdelingsvoorzitter van Open Vld Dilbeek. Met Wouter Duyck (onderwijsexpert en professor congnitieve psychologie) en Samira Bersoul (HR-expert) vinden de Gangmakers een klankbord in experten uit tal van sectoren. 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder