Sla navigatie over

Derde lichting liberale talentenacademie “Gangmakers” studeert af

Op zaterdag 2 maart studeerden opnieuw 8 studenten af aan de liberale talentenacademie “Gangmakers”. Met een persoonlijke keynote overtuigden ze de jury dat ze het opleidingstraject succesvol aflegden. De talentenacademie “Gangmakers” is één van de pijlers in het vernieuwingstraject van Open Vld, om zo beloftevolle liberalen van binnen en buiten de partij de kans te geven om door te groeien.

“Ook dit jaar konden we rekenen op 8 ambitieuze talenten die geloven in de kracht van een liberale samenleving”, zegt voorzitter Tom Ongena. “Elk van hen heeft een uniek profiel, met diverse achtergronden en opleidingen, en vooral met een eigen visie op liberale oplossingen voor onze toekomst. Dat zagen we duidelijk tijdens hun keynotes.”

Onze onafhankelijke coaches (Bob Savenberg, Wouter Duyck, en Samira Bersoul) kozen dit jaar 8 kandidaten om doorheen het jaar verder op te leiden. Maandelijks kwamen ze samen om ondergedompeld te worden in de wereld van de politiek. Dat deden ze in de vorm van opleidingen door experts, doorspekt met discussie- en netwerkmomenten.  Daarnaast hebben de gangmakers doorheen het jaar, onder begeleiding van de coaches, gewerkt aan een persoonlijk project, gebaseerd op een onderwerp waardoor zij gepassioneerd zijn.

 Zaterdag kregen deze liberale beloften de unieke kans om hun visie uit de doeken te doen voor een 5-koppige jury, waarna hun kennis werd getest aan de hand van een vragenronde. Verschillende thema’s kwamen aan bod, zoals welzijn, justitie, staatshervorming, migratie, onderwijs, lokaal bestuur, fiscaliteit, en democratie. In de jury zaten dit jaar opnieuw gevestigde namen zoals Brussels minister Sven Gatz, Open Vld-voorzitter Tom Ongena, en coaches Samira Bersoul (HR-expert), Wouter Duyck (onderwijsexpert en professor cognitieve psychologie), en Bob Savenberg (muziekmanager en Vlaams Parlementsllid).

Bekijk hier alle foto's. 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder