Sla navigatie over

"Gangmakers? Dat is een buitenkans"

De inschrijvingen voor de derde editie van het liberaal talentenprogramma Gangmakers zijn geopend. Milan Dekeyser, onze jongste Gangmaker ooit, vertelt wat dit programma zo uniek maakt. 

“Als jonge gast ben ik al enkele jaren enorm geïnteresseerd in de politiek en de samenleving.  Ik volg de politieke actualiteit op de voet en ben sinds 2021 zelf bestuurslid bij Open Vld Kortenaken. Toch bots ik nog vaak op de complexiteit van het politieke landschap. Bovendien word je als jonge gast niet altijd even serieus genomen en is het daardoor niet gemakkelijk om over dit thema bij te leren.”

“Toen ik zag dat Open Vld deelnemers zocht voor een talentenprogramma, heb ik me meteen ingeschreven als kandidaat. Nadat ik te horen kreeg dat ik geselecteerd was, begon ik toch wat te ‘stressen’. Ik vroeg me af wat ik, een 17-jarige middelbare scholier, ging doen tussen al die ervaren mensen. Zou ik de sessies wel begrijpen? En zou ik kunnen meepraten over de complexe maatschappelijke problemen?”

Interessante sessies

 “Na de eerste teambuilding viel een groot deel van deze stress meteen weg. Ik maakte kennis met de andere kandidaten, de coaches en met de mensen van Open Vld die het traject in goede banen leiden. Het waren stuk voor stuk zeer toegankelijke, hartelijke mensen."

“Snel bleek dat de stress totaal overbodig was. Alle sessies zijn zo opgebouwd dat je ze zonder politieke voorkennis kan volgen, maar toch ook niet op je honger blijft zitten. Ze zijn een ideale mix van theorie en praktijk. De meeste lessen werden gegeven door externe professionals. Deze maakten zeer vaak gebruik van voorbeelden uit de praktijk, wat de theorie een stuk tastbaarder maakte.”

Topcoaches

“Vooral de sessies rond onderhandelingstechnieken, spreekvaardigheid en huisbezoeken zijn me het meeste bijgebleven. Tijdens deze lesdagen leer je essentiële vaardigheden die je zowel in je privé als professionele leven kan gebruiken. Zo kreeg ik tijdens de sessie huisbezoeken enkele skills aangeleerd die ik zelf al in de praktijk heb kunnen toepassen.

Gedurende het hele traject werden we bijgestaan door 4 topcoaches. Mijn coach was Heidi De Pauw. Ze stond altijd klaar om me met raad en daad bij te staan, voor een leuke babbel of een gesprek over de aanpak van mijn afstudeermoment. Vooral bij dat laatste heb ik veel steun gehad van Heidi.”

Groepsgevoel

“Gangmakers is een ideale manier om uit je comfortzone te komen, te netwerken, nieuwe inzichten te verwerven en verschillende essentiële skills aangeleerd te krijgen. Het programma heeft me handvaten aangereikt die ik nog mijn hele leven lang ga kunnen gebruiken. Het is een uniek traject waar je veel nieuwe mensen leert kennen, genuanceerd leert kijken naar de samenleving en vooral veel plezier maakt. Gangmakers 2.0 is in een jaar tijd uitgegroeid tot een hechte groep van geëngageerde liberalen die ook na dit talentenprogramma contact gaan blijven houden.”

Heeft de getuigenis van Milan je interesse aangewakkerd? Schrijf je dan snel in. 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder