Sla navigatie over

Tweede lichting liberale talentenacademie “Gangmakers” studeert af

Vandaag studeerden opnieuw 14 studenten af aan de liberale talentenacademie “gangmakers”. Met een persoonlijke keynote overtuigden ze de jury dat ze het opleidingstraject succesvol aflegden. De talentenacademie “Gangmakers” is één van de pijlers in het vernieuwingstraject dat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert voor zijn partij uittekende.

“De populariteit van het programma en de kwaliteit die we nu al twee jaar na elkaar in het deelnemersveld zien, toont dat dit programma een schot in de roos is,” zegt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. “Ook dit jaar konden we rekenen op 14 unieke jonge talenten. Elk van hen heeft een uniek profiel, met verschillende achtergronden en opleidingen, en vooral met een eigen visie op hoe het liberalisme vandaag oplossingen biedt. Dat zagen we duidelijk tijdens hun keynotes voor de jury.”

Tijdens de keynotes kregen de deelnemers de kans om elk een eigen onderwerp uit te spitten. Verschillende thema’s kwamen daardoor aan bod, zoals: artificiële intelligentie, zorg, veiligheid, een blauw verhaal voor groene groei, onderwijs, inkomen, de 15-minutenstad, abortus, …. In de jury zaten dit jaar opnieuw gevestigde namen zoals Heidi De Pauw (criminologe en CEO Child Focus), Samira Bersoul (HR-expert), Wouter Duyck (onderwijsexpert en professor cognitieve psychologie) en Maurits Vande Reyde (Vlaams parlementslid).

Derde editie

“Met trots kan ik vandaag dus meteen aankondigen dat we de inschrijvingen openzetten voor een derde editie na de zomer,” zegt Lachaert. “Veel jongeren spreken me aan omdat ze hebben gezien hoe onze Gangmakers tijdens ons congres en in de media de kans kregen om zich uit te spreken over fundamentele dossiers. Dat werkt blijkbaar inspirerend. Voor onze partij is het programma ook een waardevolle manier op talent aan te trekken en binnen onze partij de knepen van het politieke vak aan te leren.”

“Volgend jaar zullen we het traject wel een beetje moeten inkorten,” gaat Lachaert verder. “Met de verkiezingen op 9 juni willen we het afstudeer moment voor de start van de campagne laten plaatsvinden. Het opzet blijft wel helemaal hetzelfde: Het talentenprogramma staat open voor iedereen die liberaal in het leven staat.

Onafhankelijke coaches zullen volledig instaan voor de selectie op basis van CV, motivatie, filmpje. Met de beste kandidaten volgt een gesprek. Daarna dompelen we de Gangmakers een zaterdag per maand onder in de politieke wereld met opleidingen, inhoudelijke discussiesessies en werkbezoeken.”

Inschrijven kan vanaf vrijdag 9 juni via www.gangmakers.info. 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder