Sla navigatie over

Open Vld lanceert talentenprogramma ‘Gangmakers’

Voorzitter Egbert Lachaert stelt het nieuwe talentenprogramma ‘Gangmakers’ voor. “Wij willen talenten met diverse maatschappelijke en professionele achtergronden samenbrengen en de kans geven om zich verder te ontwikkelen. We doen dat gedurende een jaar met professionele opleidingen. Iedereen die gelooft in de kracht van een liberale samenleving komt in aanmerking. De selectie en begeleiding gebeurt door onafhankelijke coaches met naam en faam.”

Partijvoorzitter Egbert Lachaert zet sterk in op vorming. “Een partij staat of valt met sterke mensen die anderen overtuigen, onze ideeën uitdragen én deze vervolgens realiseren op het terrein. Van in de dorpsstraat tot in de Wetstraat. Daarom gaan we de komende jaren nog meer investeren in onze mensen. Zo worden nationale parlementsleden intensiever ondersteund en komt er binnenkort een uitgebreid programma met interne opleidingen voor onze mandatarissen en bestuursleden uit de lokale afdelingen.”

Gangmakers voor morgen

Daarnaast lanceert Open Vld voor het eerst een talentenprogramma, dat jaarlijks van september tot juni zal lopen. Dit is uniek in Vlaanderen. “Met ‘Gangmakers’ willen we beloftevolle mensen uit onze rangen de kans geven om door te groeien en tegelijkertijd ook nieuwe ambitieuze mensen aantrekken van buiten de partij. Het programma moet echt een kruisbestuiving worden tussen deelnemers met diverse maatschappelijke en professionele achtergronden die geloven in de kracht van een liberale samenleving en die de wereld willen verbeteren. Zij zullen maandelijks een dag samenkomen om ondergedompeld te worden in de wereld van de politiek. Ze volgen opleidingen, inhoudelijke discussies, werkbezoeken… van hoge kwaliteit over diverse zaken waaronder onderhandelingstechnieken, cameratraining, campagne voeren, ideologische verdieping”, legt Lachaert uit.

Topcoaches

Zes topcoaches met elk hun academische en professionele expertise staan in voor de onafhankelijke selectie van de tien deelnemers. Gedurende het jaar staan deze coaches de deelnemers ook bij in hun ontwikkeling en opleiding. Tijdens de eerste jaargang zijn de coaches Wouter Duyck (professor cognitieve psychologie en onderwijsexpert), Alexia Bertrand (Brussels parlementslid MR, juriste), Heidi De Pauw (CEO Child Focus, criminologe), Samira Bersoul (HR-expert) en Hassan Al Hilou (oprichter Capital, keynote speaker).

“Onze deelnemers zullen dus kunnen leren van de besten. Het is schitterend dat deze onafhankelijke experts van buiten de partij zich engageren om het liberaal talent van morgen mee op te leiden”, vervolgt Lachaert. De deelnemers zullen dus een breed en interessant netwerk kunnen uitbouwen. Aan het eind van het programma volgt een afstudeermoment waarbij ze al hun verworven competenties kunnen tonen. “Daarna is het aan hen om als echte gangmakers in hun domein het verschil te maken in onze samenleving”, besluit de liberale voorzitter.

Het talentenprogramma ‘Gangmakers’ staat open voor iedereen vanaf 20 jaar die liberaal in het leven staat. Kandidaturen zijn welkom tot 31 juli.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder