Sla navigatie over

Open Vld van start met tweede editie liberale talentenacademie

Voor het tweede jaar op rij gaat Open Vld met beloftevolle kandidaten aan de slag in hun liberale talentenacademie ‘Gangmakers’. Een jaar lang worden ze ondergedompeld in de wereld van de politiek. “We geven mensen met vernieuwende ideeën voor het liberalisme de kans om zich te ontwikkelen. Onder begeleiding van topcoaches volgen ze opleidingen, breiden ze hun netwerk uit en groeien ze uit tot echte Gangmakers in onze samenleving”, zegt voorzitter Egbert Lachaert.

In juni studeerde de eerste lichting ‘Gangmakers’ af, en deze week al start de tweede editie. Talentvolle mensen met diverse maatschappelijke en professionele achtergronden, van binnen en buiten de liberale partij, worden samengebracht. Eén zaterdag per maand neemt Open Vld hen op sleeptouw tijdens workshops rond onder meer communicatie, politieke werking en onderhandelingen. Verder staan er ook praktijksessies op het programma, met een aantal werkbezoeken aan onder meer de Wetstraat 16, de Kamer en de Senaat.

Het concept van de Gangmakers past in het vernieuwingstraject dat Egbert Lachaert uitstippelde. “We merkten dat er voor getalenteerde mensen soms een hoge drempel bestaat om deel te nemen aan actieve partijpolitiek. Zij willen eerst zeker zijn of politiek hen wel ligt, alvorens ze ook echt actief worden. Met Gangmakers kunnen zij een jaar lang proeven van politiek achter de schermen, met doelgerichte workshops van toppers uit elk domein”.

Net zoals tijdens de eerste jaargang, worden de kandidaten ook dit jaar begeleid door topcoaches. Met Heidi De Pauw (CEO Child Focus en criminologe), Wouter Duyck (onderwijsexpert en professor congnitieve psychologie), Maurits Vande Reyde (Vlaams Parlementslid) en Samira Bersoul (HR-expert) vinden de Gangmakers een klankbord in experten uit tal van sectoren. 

Tweede editie

Egbert Lachaert: “Na het succes van onze eerste editie zijn we overtuigd dat we weer over een bijzonder sterke lichting kandidaten beschikken die in de toekomst echt een verschil zullen maken. De lichting van vorig jaar zal een waardige opvolger krijgen.”

Vorig jaar volgden 15 talenten de eerste versie het liberale talentenprogramma. Op 25 juni studeerde die eerste lichting Gangmakers af. Ze kregen elk het podium in Technopolis Mechelen om een keynote-speech te geven over het politieke onderwerp dat hen begeestert. De jury met onder meer partijvoorzitter Egbert Lachaert, viceminister-president Bart Somers en hun coaches beoordeelden hun prestatie.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder